Фрукти

Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 

Свіжі фрукти не менш корисні, ніж свіжі овочі, зате на порядок смачніше, хоча й у них злощасних нітратів теж достатньо. Але нічого не поробиш, якщо хочете екологічно чисті фрукти - вирощуйте їх самостійно або купуйте за скажені гроші в спеціалізованих магазинах.




Більшість фруктів можуть зберігатися тільки в холодильнику, бажано, у відсіку з підвищеною вологістю, не більше трьох діб, хоча в магазинах фрукти найчастіше викладають на прилавках або виставляють в коробках поряд з холодильником. Фрукти не можна мити перед тим, як поміщати в холодильник, інакше вони почнуть загнивати. Чим довше зберігаються фрукти при кімнатній температурі, тим менше в них залишається вітамінів і корисних речовин, тому краще купувати їх частіше, але в невеликих кількостях.

Всі фрукти корисні приблизно однаково. У кислих фруктах (апельсини, лимони, грейпфрути, мандарини) містяться кислоти, які сприяють зниженню холестерину, виведенню з організму сечової кислоти і розщеплення насичених жирів. Напівкислі фрукти (свіжий інжир, вишня, яблука, груші, персики, абрикоси, смородина, чорниця, полуниця), крім того, багаті білком. Солодкі фрукти (фініки, родзинки, урюк, курага, виноград, чорнослив, хурма, сушені груші і яблука солодких сортів) містять вітаміни А, С, Е, вітаміни групи В.

Фрукти краще всього їсти за годину до або після їжі, кислі фрукти рекомендується їсти тільки в першій половині дня, щоб в організмі не накопичувалось зайвої кислоти. Кислі та напівкислі фрукти не бажано змішувати з солодкими, тому що містяться в них речовини при змішуванні один з одним можуть утворювати шкідливі для організму хімічні речовини.

У домашніх умовах фрукти і ягоди потрібно зберігати в холодильнику в нижньому відсіку. Швидше за все псуються ягоди (полуниця, суниця, малина), їх потрібно використати протягом 24 годин. Цитрусові, яблука, груші (при відсутності на них пошкоджень і слідів від ударів) можуть зберігатися в холодильнику до тижня. М'які фрукти (персики, абрикоси, ківі, банани, манго, виноград) бажано з'їсти протягом трьох діб. Щодня перевіряйте зберігаються в холодильнику фрукти. Зіпсували фрукт потрібно відразу ж відокремити від інших, щоб вони теж не почали псуватися. На твердих фруктах (яблука, груші) зіпсоване місце можна вирізати, а решту використовувати в їжу, якщо ж псуватися почали м'які фрукти, то їх залишається тільки викинути.

Яблука краще зберігаються, якщо їх по одному загорнути в папір і зберігати при температурі 0 +2 градуси і вологості 85-90%. Велика кількість яблук можна укласти в ящик з чистими тирсою.

 

 

 

Додати коментар


Захисний код
Оновити

: